fbpx

Impact Coronavirus – Munca în Marea Britanie

23 mart., 2020

Impact Coronavirus – Munca în Marea Britanie

Mai are rost să aplicați pentru un job în Marea Britanie? Cum afectează coronavirusul piața muncii.

Evoluția pandemiei de coronavirus este încă imposbil de controlat. Nu știm când se va termina și nici cum. Noi trebuie însă să ne continuăm viața și să ne propunem în continuare să ne ducem planurile până la capăt: să considerăm acest episod negru doar o amânare, nu o renunțare.

Vrei să muncești în Marea Britanie în domeniul HORECA? Ca majoritatea țărilor de pe Glob, Marea Britanie este și ea afectată de noul coronavirus. S-au luat și acolo și se vor lua măsuri de protecție împotriva COVID-19. Dar, deocamdată, angajatorii încă scot la concurs locuri de muncă în domeniu. Guvernul britanic nu a anunțat încă nicio modificare privind noul statut de ședere în Marea Britanie, care vă va da dreptul de ședere și muncă după Brexit.

Ca atare, puteți și este indicat să aplicați în continuare. Indiferent de evoluția lucrurilor, veți fi prinși într-o bază de date. Când se va termina criza, veți putea lua o decizie, dar măcar sunteți pe listă și nu ați pierdut timpul.

Un lucru e sigur: dacă acum vom asista la o înghețare a cererii de forță de muncă, după încheierea crizei este de așteptat să urmeze o explozie a cererii. Business-urile din HORECA vor avea nevoie de forță de lucru pentru a recupera pierderile cauzate de coronavirus.

Aveți deja un loc de muncă? Nu e momentul să renunțați acum la el. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să vă gândiți la viitor. 

admin