fbpx

Reguli de călătorie și de muncă în Țara Galilor

27 nov., 2020

Reguli de călătorie și de muncă în Țara Galilor

Țara Galilor nu se mai află sub măsuri dure de restricție, după ce a avut o perioadă de două săptămâni de lockdown, care s-a încheiat pe 8 noiembrie. Deși există libertate de mișcare în interiorul țării, iar activitățile sunt deschise, există totuși o serie de limitări, reguli de călătorie și de muncă, unele sub formă de recomandare, altele impuse sub amenințarea amenzii.

Izolare

În primul rând, dacă sosești în țara Galilor din România, trebuie să intri în izolare pentru 14 zile (România nu se află pe lista țărilor scutite de la această regulă).

De la aeroport trebuie să mergi direct în izolare, la adresa pe care o anunți autorităților. Nu ai voie să părăsești locul, să primești musafiri etc. 

Locul de izolare poate fi părăsit doar în circumstanțe extraordinare, cum ar fi asistență medicală de urgență, procurarea de alimente/medicamente (dacă nu are cine să-ți aducă), dacă trebuie să mergi la înmormântarea unei rude / prieten apropiat.

După 14 zile, izolarea încetează, cu condiția să nu dezvolți simptome specifice COVID-19. În acest caz, te menții sub observație, aplici pentru un test sau suni la numărul de urgență 999.

Regulile complete de izolare, AICI

Gospodăria

În Țara Galilor nu ai voie să primești musafiri acasă (nici în grădină), cu excepția cazului în care fac parte din gospodăria extinsă (gospodărie extinsă înseamnă două gospodării care se unesc într-o „bulă”, astfel încât să se poată sprijini una pe cealalată în caz de nevoie).

Grupuri de maximum 4 persoane

În schimb, te poți întâlni cu oricine afară, în aer liber, cu condiția să nu fie un grup mai mare de 4 persoane (la care se pot adăuga copii mai mici de 11 ani).

Chiar și în aceste condiții, este recomandată păstrarea distanței sociale, precum și respectarea celorlalte reguli de igienă.

Munca

Țara Galilor recomandă munca de acasă, dacă este posibil. Dacă nu, oamenii pot merge la muncă. Angajatorii trebuie să le asigure condiții sigure de muncă.

Masca de protecție

Orice persoană peste 11 ani trebuie să poarte mască de protecție în transportul public (autobuz, tramvai, taxi, vas, avion).

Masca este obligatorie în spațiile publice închise.

De asemenea, masca este obligatorie la serviciu, dacă muncești într-o zonă cu public.

Restaurante, baruri, cafenele

Restaurantele, barurile și cafenelele sunt deschise, dar funcționează după anumite reguli. Nu e voie în grupuri mai mari de 4 persoane (plus copii sub 11 ani, dacă e cazul). În general, este bine să faceți rezervare.

Vi se va cere un act de identitate, card de credit sau document pentru identificare și adresă.

Este interzisă vânzarea băuturilor alcoolice între orele 22.00 – 06.00. Localurile se închid la 22.20.

Școala

Școlile sunt deschise în Țara Galilor. 

Ghidul complet al regulilor se poate găsi AICI

Aplică pentru un loc de muncă în Țara Galilor

Țara Galilor este o destinație sigură pentru un loc de muncă, în condițiile în care Anglia, de exemplu, se află încă sub o carantină parțială care va dura cel puțin până în decembrie.

Dacă îți cauți un loc de muncă în domeniul HoReCa în Țara Galilor și ai experiență, trimite CV-ul tău AICI

Sau direct pe adresa office@strattonrecruitment.ro

admin